Logo InterSoBa

O soutěži

InterSoB = 1 den + Brno + tým + rozum + pohyb + tvořivost + zápal + hra

Jde o městskou hru pro 2–4 členné týmy středoškoláků. Doporučujeme však spíš více než méně členů, hru si pak více užijete.

Princip hry spočívá v navštěvování stanovišť s pestrými úkoly.

Zaměřujeme na používání rozumu, komunikace a týmové spolupráce abychom tyto prvky posilovali, nakolik si myslíme, že jsou důležité v dalším studiu i životě.

Nebráníme se fyzickým aktivitám (byť nechceme aby převažovaly), protože i ty jsou vhodným doplňkem jakékoliv rozumové aktivity (jak tomu je už od dob Komenského). Snažíme se do středoškolského prostředí vnést kus vysokoškolského pohledu na vědu.

A každý ročník nese své originální prvky, například úkoly na cestu, společnou mezihru, postupné odkrývání mapy černých schránek…

Kromě INTERSOBa připravujeme také korespondenční semináře a soutěže MU pro středoškoláky: IBIS (biologie), BRKOS (matematika), KSI (informatika), InterLoS (logická a šifrovací jednodenní hra) a ViBuCh (chemie). Naši soutěž podporuje též korespondenční seminář M&M.

Natočili o nás?

Napsali o nás?

Jak to vypadá?

Před hrou

Nejprve se se všemi týmy sejdeme

Společné zahájení hry

Zde vám všechny uvítáme a představíme aktuální ročník. Nezapomeneme vysvětlit pravidla a perličky ročníku a pak už se pustíme do hry.

Stanoviště venku

Na stanovištích si vyzkoušíte opravdu netradiční a zábavné úlohy.

Stanoviště uvnitř

Některá stanoviště se řeší v budově, …

Stanoviště venku

… zatímco jiné probíhají venku.

Pohyb mezi stanovišti

Každý tým se volně pohybuje mezi stanovišti na vlastní odpovědnost. Některé aktivity mohou vyžadovat trochu fyzické aktivity, takže doporučujeme vhodné oblečení a obuv.

Mezihra

Na závěr vás čeká velká „Mezihra“, kde vyvrcholí snahy týmů získat co nejvíce bodů.

Společné vyhlášení

Poté sečteme získané body a vyhlásíme vítěze.

Na setkání s vámi se těší celý organizátorský tým.

Pokud chcete vědět a vidět více, zkuste fotky z minulého ročníku

A pokud stále budete mít dotaz, neváhejte se zeptat prostřednictvím e-mailové adresy, kterou naleznete v zápatí stránky.